Tel: +34 694 404614, +34 654 186591

INFO

Asunnon valinta

Costa del Solin asuntotarjonta on todella laaja ja olennainen valintatekijä on asunnon sijainti. Toiset arvostavat kauppojen, palveluiden, koulujen tai kulkuyhteyksien läheisyyttä, kun taas toisille rannan läheisyys on tärkeämpi tekijä. Asunnon vuokraaminen kiinnostavalta alueelta ennen ostopäätöstä on suositeltavaa, jolloin alueeseen ja sen ympäristöön pääsee tutustumaan tarkemmin.

Asuntokaupan kustannukset

On hyvä miettiä etukäteen, paljonko olet valmis sijoittamaan rahaa asunnon hankintaan. Laskelmissa on aina huomioitava myös espanjalaiseen kiinteistökauppaan liittyvät kiinteät kulut, jotka ohjeellisesti ovat n. 10% luokkaa ja tulevat asunnon kauppahinnan päälle.

Asuntokaupan kokonaiskustannukset Espanjassa koostuvat kiinteistön kauppasumman lisäksi varainsiirtoverosta, leimaverosta, asiointitoimiston tai asianajajan palkkiosta sekä muista esim. NIE-numeron hankintaan, tulkkaukseen, vesi- ja sähkölaitoksen sopimuksiin liittyvistä kuluista. Välityspalkkio on yleisesti aina sisällytetty valmiiksi asunnon kauppahintaan ja sen maksaa asunnon omistaja toimeksiantajalleen.

Costakodit tarjoaa asiakkailleen avaimet käteen palvelua, mutta voit myös halutessasi käyttää itse valitsemiasi asianajopalveluita tai asiointitoimistoa.

Lue lisää elämästä Costa del Solilla